Nyheder fra museumsverdenen

International Museumsdag 2019

Hvert år siden 1977 er der blevet afholdt International Museumsdag d. 18. maj. I 2019 er temaet ‘Museums as Cultural Hubs: the Future of Tradition’ – det samme tema som ICOM Generalkonferencen i Kyoto 1. til 7. September 2019. Efter forslag fra medlemmer og diskussion i Bestyrelsen for ICOM Danmark blev vi enige om den danske oversættelse: Museer som kulturelle samlingssteder: Traditionernes fremtid

International Museumsdag 2019 vil fokusere på museernes nye rolle i deres lokalsamfund. De fleste museer er ikke længere statiske institutioner, men langt mere engagerede i en interaktion med deres publikum. Skal museerne fungere som kulturcentre og hvordan? Hvad skal fremtiden for museernes lange traditioner se ud?

Vær med til at fejre den Internationale Museumsdag 2019!

Se mere hos ICOM og hent den danske plakat her